Гурманско Винска Дегустација

Почитувани патници низ гурманските дестинации на Ориент Експрес...

ние се движиме и понатаму, и како секогаш, така и овој Вторник, 5ти Јануар одбравме посен гурманско - вински курс. За ова патување нашиот сомелиер Андреј Киселички внимателно комбинираше 4 сортина бело и црвено вино со 4 корса на соодветна храна... патувањето нека ни помине во амбиент на свеж jazzamor вокал Јасмина Беличанска, придружувана од Тодор Трајчевски на пиано и Фис на бас гитара. 

ВОЗЕН РЕД за Вторник, 5 Јануари:

Riesling од BOVIN со коктел - Морска салата

Rose на IMAKO со рижото Al Verde

Pinot Noir од GRKOV со пржен Тиквешки крап

Muscat од IMAKO со посни мињон колачи

И секогаш, Горска вода,... нашиот пријател на патувањата, гратис

УЖИВАЈТЕ.......

Цената на едно винско патување е 830мкд по лице, за група од 4 лица и повеќе следува 10% попуст, а за месечен билет од 4 патувања - пакет цена од 3100мкд.

Вашиот билет можете да го ресервирате на 

02 32 23 097

070 38 55 90 или

info@orientexpress.com.mk

 

 

 

 

 

Коментари

Прва посета на Ориент - Бинго ! Едноставно , мое катче во Дебар Маало ,а храната , зачинета со љубов, право задоволство Јордан Малевски